Når du har valgt din graviditetstest. Så kommer det næste skridt; nemlig at tage testen og aflæse den.

Umiddelbart lyder det nemt, og det er det egentlig også. Der medfølger altid en dansk brugsanvisning til vores graviditetstests, og det er enkelt og simpelt at tage en graviditetstest. Men alligevel så oplever mange, at stå og vende og dreje deres test i forskelligt lys, sætte filtre på telefonen osv osv., fordi der måske kan anes en streg og dermed en positiv test. Her er en guide, som skal prøve at hjælpe dig lidt.

Positiv graviditetstest

En positiv graviditetstest viser en streg i testfeltet (T). Stregen behøver ikke at være lige så tydelig som i kontrolfeltet (C) Stregen kan sagtens være svag, men hvis den har farve, så er testen også positiv.

På billeder herunder ser du en positiv tidlig graviditetstest fra vores eget brand Gravidtid. Find dem lige her

Positiv graviditetstest fra Gravidtid

Hvis du har behov for at få den svagt positive test bekræftet, så kan du teste igen et par dage efter. Her skal der helst være en udvikling i farven på teststregen, så den er blevet mere tydelig.

På billedet herunder ser du en positiv graviditetstest strimmel fra vores brand Gravidtid. Find dem her

Positiv graviditetstest fra Gravidtid

Negativ graviditetstest

Hvis der kun kommer en streg frem i kontrolfeltet (C) og testfeltet er helt hvidt, så er testen negativ. Hvis du har testet tidligt, så er der stadig en chance for en positiv graviditetstest.

Negativ graviditetstest

Det kan også være forskelligt, hvor hurtigt gravide kvinder producerer graviditetshormonet hCG, og derfor kan der også være forskel på, hvor hurtigt din graviditetstest bliver positiv. Nogle kan allerede teste positivt helt op til en uge efter ægløsning, mens andre først har en sikker positiv test et par dage efter udebleven menstruation. I artiklen her kan du læse mere om, hvornår man kan tage en graviditetstest

Skyggestreg eller positiv graviditetstest?

Nogle graviditetstests kan efterlade en svag streg eller antydningen af en streg, selvom du ikke er, eller har været, nyligt gravid. Det kan ske, når urinen strømmer igennem graviditetstesten, og efterlader en svag skyggelinje på antistofstregen uden farve.

Denne streg kan desværre godt blive forvekslet med en positiv test på alle graviditetstests bortset fra digitale graviditetstests, som giver et klart svar. 

Se vores digitale graviditetstests her

Positiv Gravidtid Digital Graviditetstest

 Se vores store udvalg af graviditetstests her