Den kinesiske kalender giver et bud på barnets køn ved at tage udgangspunkt i moderens alder på tidspunktet hvor hun blev gravid sammenholdt med den måned, hvor hun blev gravid. Resultatet er en forudsigelse af, om du vil få en dreng eller en pige.

Hvis ikke du ved præcist hvornår du blev gravid, så brug tidspunktet for sidste ægløsning eller prøv vores omvendte terminsberegner som giver et estimat på, hvornår du blev gravid ud fra din terminsdato.

Hvordan virker den kinesiske kalender?

Den kinesiske kalender til forudsigelse af barnets køn tager udgangspunkt i moderens alder ved undfangelse, som du finder i venstre side og måneden, hvor barnet blev undfanget, som du finder i øverste linje. I den kolonne, hvor moderens alder og måneden for undfangelse møder hinanden vil man se forudsigelsen på barnets køn. F er pige. M er dreng.

Konverter vestlig kalender til kinesisk kalender

For at  gøre det hele lidt ekstra besværligt, så er det vigtigt at understrege, at der er forskel på den kinesiske kalender og den vestlige kalender. Det betyder, at du skal konvertere måneden for undfangelsen fra vestlig kalender til kinesisk kalender. Det kan du gøre på denne hjemmeside konverter vestlig kalender til kinesisk kalender

Lad os sige, at måneden for undfangelsen var (baseret på sidste ægløsning) 10/9 2024. Så vil datoen i den kinesiske kalender blive til 7/8 2024. Så her skal man altså tage udgangspunkt i august som undfangelsesmåned

Kinesisk kalender - Hvilket køn får min baby?

Kinesisk Kalender

Klik på billedet, hvis du ønsker at gøre det større eller zoome ind og gøre det nemmere at aflæse.

Forudsigelse af barnets køn med kinesisk kalender

Brugen af den kinesiske kalender går tilbage omkring år 700. Her blev en kønsforudsigelseskalender efter sigende opdaget i en kinesisk kongelig grav.

Praktiserende inden for kinesisk astrologi mener, at disse kalendere har en god evne til at forudsige barnets køn. Der findes dog ikke nogen forskning eller andre former for information fra troværdige kilder om, hvorvidt kalenderen virkelig fungerer, eller hvor præcis den er. Kort sagt kan den kinesiske kønsforudsigelseskalender sagtens være en ammestuehistorie, som har fået liv i generationer 

FAQS om den kinesiske kalender

Hvad er den kinesiske kønsforudsigelseskalender?

Den kinesiske kønsforudsigelseskalender er en gammel traditionel metode, der forsøger at forudsige barnets køn ved at bruge moderens kinesiske månealder og undfangelsesmåneden. Kalenderen siges at være over 700 år gammel og stammer fra Kina. Den bruges i dag som en sjov måde til at gætte, om man venter en dreng eller en pige.

Hvor pålidelig er den kinesiske kønsforudsigelseskalender til at forudse køn af baby?

Den kinesiske kønsforudsigelseskalender har ingen videnskabelig dokumentation, og den betragtes som gammel overtro. Selvom mange hævder, at den stemmer, så skal vi huske, at der jo altså også er 50 % chance for at gætte rigtigt. Kalenderen bruges derfor mest for sjov.

Findes der andre metoder til at forudsige barnets køn?

Ja, det gør det. Husk, at der ingen videnskabelige belæg findes for nogle af nedenstående metoder, og at det hele hælder til at være gammel overtro, som bruges for sjov.

Her er et kort oprids af andre metoder til at forudsige barnets køn:

Naturlige metoder og overtro til at gætte barnets køn

Maveformen

• En udbredt overtro er, at hvis maven er høj og rund, så venter man en pige. Hvis maven er lav og spids, så venter man en dreng. 

Cravings (madlyst)

• Det siges, at gravide, der har lyst til søde ting, venter en pige, mens dem, der ønsker salte eller sure fødevarer, venter en dreng. 

Pendulet også kaldet ringtesten 

• Man binder en ring i en snor og holder den over den gravides mave. Hvis ringen bevæger sig i cirkler, siges det, at man venter en pige. Hvis ringen bevæger sig frem og tilbage, så siges det at man venter en dreng

Fosterets hjerteslag

• Nogle hævder, at hvis barnets hjerteslag er over 140 slag pr. minut, så venter man en pige. Hvis hjerteslaget er under 140 så tyder det på, at det er en dreng.