Før kvinden kan blive gravid kræver det, at hun har ægløsning, og at ægget efter ægløsning møder en sædcelle, som befrugter ægget. Det betyder også, at der i virkeligheden er ganske få dage i løbet af en cyklus, hvor kvinden kan blive gravid.

Sex før ægløsning

Sædceller kan leve i 5-6 dage i kvindens æggeledere, og derfor øger det chancen for graviditet, hvis man har sex allerede inden ægløsning. For at kende din ægløsning kan du bruge en ægløsningstest. Her kan du læse mere om, hvornår du bør begynde at teste for ægløsning

Hvis du ønsker at bruge temperaturmetoden for at finde frem til din ægløsning, så kan du læse mere om temperaturmetoden her

Her finder du vores ægløsningstests

Og her finder du vores termometre

Når du har fundet frem til din ægløsning eksempelvis ved hjælp af en positiv ægløsningstest, så anbefales du at have sex samme dag og det efterfølgende døgn for at øge chancen for graviditet. Inden ægløsningstesten bliver helt positiv, er det også godt at have sex, da sædcellerne kan leve inde i kvinden i op til 5 døgn. Derved er du med til at øge altså chancen for, at ægget kan nå at møde en sædcelle, inden det går til grunde cirka 24 timer efter ægløsningen.

Hvis man ikke bryder sig om at bruge ægløsningstests eller temperaturmetoden, så er det også en god tommelfingerregel at have sex 2-3 gange om ugen. Så kan man næsten være sikker på at ramme ægløsningen, og så er det bare at krydse fingrene og håbe, at en af sædcellerne lykkes med at befrugte ægget.

I artiklen her kan du læse mere om chancen for at blive gravid ved en positiv ægløsningstest

Kilde: Netdoktor.dk, Sundhed.dk