Kvinder i den fødedygtige alder har ægløsning hver måned. Det betyder, at en af de to æggestokke frigiver et æg, efter det er blevet modnet i æggestokkene. Når det lille æg, der måler cirka 0,15 cm, frigives, bliver det fanget i kvindens æggeleder, og nu begynder en rejse på gennemsnitligt 5 dage, før det når ned til livmoderen. Processen fremmes af det ægløsnende hormon LH (lutein hormon), som stiger markant 24-36 timer inden ægløsning.

Det er nu chancen er der for graviditet, hvis ægget indenfor 24 timer efter ægløsningen møder en sædcelle, som lykkes med at trænge ind i ægget og befrugte det. Læs mere om chancen for at blive gravid med en positiv ægløsningstest i artiklen her

-- featured products -

Sådan ser en positiv ægløsningstest ud

Hvis din ægløsningstest viser to streger, og teststregen (T) er kraftigere eller lige så kraftig som kontrolstregen (C), så er din ægløsningstest positiv. Vi har samlet et billedgalleri med en positiv ægløsningstest fra alle de ægløsningstests, vi sælger hos gravidtid.dk. Det kan du se lige her

På billeder herunder ser du positiv ægløsningstest stav fra vores eget brand Gravidtid. Køb den her

 

Positiv ægløsningstest

En positiv ægløsningstest betyder, at din ægløsning kommer indenfor de næste døgn.

På billedet herunder ser du en positiv ægløsningstest strimmel fra vores eget brand Gravidtid. Find dem her

Positiv ægløsningstest

 

Positiv ægløsningstest hvornår ægløsning?

Ægløsningstesten måler koncentrationen af ægløsningshormonet LH. Det vil sige, at når man har en positiv ægløsningstest, så får kvinden ægløsning indenfor de næste 24-36 timer. Derfor er det vigtigt at have samleje i denne periode, da chancen for graviditet er størst de kommende dage. Hav også gerne sex i dagene op til at din ægløsningstest bliver positiv, så I er sikre på, at der er sædceller i livmoderen og æggelederen, når ægløsningen kommer. Sædceller kan nemlig overleve i kvindens æggeleder i op til 4-6 dage efter mandens udløsning.  

Positiv ægløsningstest: Hvornår er det bedst at have sex

Det er vigtigt at have samleje, når du har fået en positiv ægløsningstest. Chancen for graviditet er størst, hvis du har sex de kommende 2-3 dage efter den positive graviditetstest. Hav også gerne sex i dagene op til ægløsning, så I er sikre på, at der er sædceller i livmoderen og æggelederen, når ægløsningen kommer.

Når ægløsningstesten næsten ser positiv ud, men stadig er negativ

Mange oplever, at ægløsningstesten næsten ser positiv ud, fordi teststregen begynder at se meget tydelig ud og måske næsten er lige så mørk som kontrolstregen. Her kan man godt komme i tvivl om og kommer i tvivl om, hvorvidt ægløsningstesten er positiv eller negativ. Det kan især ske, når stregen i testfeltet (T) næsten er lige så tydelig som stregen i kontrolfeltet (C). Men så længe teststregen ikke er lige så tydelig eller mere tydelig end kontrolstregen, så er ægløsningstesten altså negativ. Nedenstående ægløsningstest er dermed altså negativ, selvom den for nogle måske godt kunne se næsten positiv ud

 

Negativ ægløsningstest

En kontrolstreg, der næsten er lige så tydelig som teststregen kan dog være en tydelig indikator på, at du er tæt på at have ægløsning. Derfor kan du med fordel teste igen snart for at være sikker på at fange den positive ægløsningstest og sikre, at du har ægløsning.

Positiv ægløsningstest hvor længe?

Der er stor forskel på, hvor længe man har en positiv ægløsningstest. Nogle oplever, at deres ægløsningstest bliver negativ igen få timer efter den var positiv, mens andre kan have en ægløsningstest, der er positiv i flere dage. Derfor anbefales det, at man altid tager udgangspunkt i den første positive ægløsningstest. Herefter er det ikke nødvendigt at teste mere for ægløsning i denne cyklus.

Ægløsningstest positiv: Hvad er chancen for at blive gravid?

Rigshospitalet har undersøgt, hvor store chancerne er for graviditet ud fra kvindens alder, hvis hun har sex ved ægløsning. Husk at tallene er et gennemsnit.

Kurven her viser den gennemsnitlige månedlige sandsynlighed for at opnå en graviditet, der fører til fødslen af et levende barn

Alder og chance for graviditet

 

Se vores store samlede udvalg af ægløsningstests her

 Kilde: Rigshospitalet, sundhed.dk, Apoteket.dk, Netdoktor.dk