Alle ægløsningstests fungerer ret beset på samme måde. Nemlig ved at måle niveauet af det ægløsnende hormon Lutropin (LH) i kroppen.

Hormonet stiger markant 24-36 inden ægløsning. Det er nu chancen er der for graviditet, hvis ægget indenfor 24 timer efter ægløsningen møder en sædcelle, som lykkes med at trænge ind i ægget og befrugte det. Læs mere om ægløsning her: Hvad er ægløsning, og hvornår er chancen størst for at blive gravid? Så når ægløsningstesten bliver positiv, betyder det altså, at kvinden får ægløsning indenfor de næste døgn. Det er derfor også nu og i løbet af det næste døgn, du skal have sex eller blive insemineret, hvis du ønsker at blive gravid.

Typer af ægløsningstests

Hos Gravidtid.dk sælger vi fire forskellige slags ægløsningstests; Strimmeltest, stav og digitale ægløsningstests.

Ægløsningstest strimmel

Gravidtid Ægløsningstest Strimmel

Strimmeltesten er den billigste type af ægløsningstests. Præcisionen er lige så høj som hos de dyreste tests, men testen er produceret billigere uden plasticforsegling, hvilket øger risikoen lidt for at testen bliver for våd og kan give et ulæseligt resultat. Dog er der en linje på testen, som viser, hvortil der maksimalt må komme væske. Urinen opsamles i en kop eller et bæger, som testen dyppes ned i. Du kan også vælge at tisse direkte på testen. Efter få minutter (få præcis tidsangivelse i testens brugsanvisning) er der et nøjagtigt resultat. De fleste positive tests kan dog allerede skimtes efter et minut. Se vores udvalg af ægløsningstest strimmel her

 Ægløsningstest stav

Valmed ægløsningstest stav

Ægløsningstest-staven er lidt dyrere end strimlen, fordi der er en beskyttende plasticforsegling om testen, som er med til at hindre fejl som eksempelvis for meget væske på testen. Derudover kan den også være lettere at aflæse. Med en ægløsningstest formet som en stav, kan du både opsamle urinen fra en kop eller et bæger, men du kan også vælge blot at tisse på staven og aflæse resultatet indenfor få minutter (få præcis tidsangivelse i testens brugsanvisning). 

Se vores udvalg af ægløsningstests som stav her

Digital ægløsningstest

Clearblue Ægløsningstest

Den digitale ægløsningstest er den dyreste ægløsningstest, fordi den indeholder en mere avanceret teknologi. Med digitale ægløsningstests kan du både opsamle urinen fra en kop eller vælge at tisse direkte på testen. Fordelen med de digitale ægløsningstests er, at du ikke er i tvivl om svaret på testen. Når den digitale ægløsningstest har analyseret urinen, vil der komme et entydigt resultat på displayet, og du vil få et klart svar på, om du har høj fertilitet (det har du i dagene op til ægløsning) eller om du har ægløsning og derfor er maksimalt fertil. 

Se vores digitale ægløsningstests her

 Læs mere om, hvornår du bør begynde med at teste for ægløsning her

Se hele vores udvalg af ægløsningstests her: Ægløsningstests – Gravidtid