Alle graviditetstests fungerer ret beset på samme måde. Nemlig ved at måle niveauet af Humant Chorionic Gonadotropin (HCG) i kroppen. Hormonet stiger og fordobles hver tredje dag, når et æg er befrugtet og har sat sig fast. En positiv graviditetstest betyder derfor, at du er gravid. Alle de tests, som kan købes hos Gravidtid.dk er mere end 99 % sikre og er CE-godkendte, hvilket betyder, at de er godkendt til salg i Europa.

Tidlig graviditetstest

Gravidtid tidlig graviditetstest stav

De mest sensitive graviditetstests vil blive positive, når dit HCG-niveau når over 10 ml/IU og nogle tests kan allerede blive positive lidt før det. 

 For mange er ventetiden fra ægløsning til næste menstruations første dag uendelig lang, og her kan det være rart at få svar så hurtigt som muligt. Dog skal det understreges, at de almindelige graviditetstests først bliver positive ved 25 mIU/ml, da mange graviditeter går til igen i den spæde start. Og her kan man med de sensitive graviditetstests risikere at opfange en graviditet, som hurtigt går i sig selv igen, hvilket både kan være en stor sorg og skuffelse.

Se vores udvalg af tidlige graviditetstests her

Typer af graviditetstests

Hos Gravidtid.dk sælger vi tre forskellige slags graviditetstests; Strimmeltests, stave og digitale graviditetstests.

Graviditetstest strimmel

Gravidtid graviditetstest strimmel

Strimmeltesten er den billigste type af graviditetstests. Præcisionen er lige så høj som hos de dyreste tests, men testen er produceret billigere uden plasticforsegling, hvilket øger risikoen lidt for at testen bliver for våd og kan give et ulæseligt resultat. Dog er der en linje på testen, som viser, hvortil der maksimalt må komme væske på. Urinen opsamles i en kop eller et bæger, som testen dyppes ned i i cirka 10 sekunder. Du kan også vælge at tisse direkte på testen. Efter få minutter er der et nøjagtigt resultat med svar på, om du er gravid eller ej. Se vores graviditetstests strimmel her

 Graviditetstest stav

Valmed graviditetstest stav

Graviditetsteststaven er lidt dyrere end strimlen, fordi der er en beskyttende plasticforsegling om testen, der er med til at hindre fejl som eksempelvis for meget væske på testen. Derudover kan graviditetstesten også være lettere at aflæse med plasticforseglingen. Med en graviditetstest formet som en stav kan du både opsamle urinen fra en kop eller et bæger, men du kan også vælge blot at tisse på staven og aflæse resultatet indenfor få minutter. Se vores graviditetstest stav her

Digital graviditetstest

Gravidtid tidlig digital graviditetstest

Den digitale graviditetstest er den dyreste graviditetstest, fordi den indeholder en langt mere avanceret teknologi. Med digitale graviditetstests kan du både opsamle urinen fra en kop eller vælge at tisse på staven. Fordelen med de digitale graviditetstests er, at du ikke er i tvivl om svaret på testen. Når den digitale graviditetstest har analyseret urinen, vil der komme et entydigt resultat på displayet, og du vil få et klart svar på, om er gravid eller ej. Se vores digitale graviditetstests her.

 Find din graviditetstest i vores store samlede udvalg her