10-20 % af alle par eller enlige oplever en periode med ufrivillig barnløshed. Altså at man forgæves forsøger at blive gravid i mere end 1-2 år uden held.

Årsagerne kan være mange. I 1/3 af tilfældene findes årsagen hos kvinden. I 1/3 af tilfældene findes den hos manden, mens årsagen skal findes hos både manden og kvinden hos den sidste tredjedel af tilfældene. Med vores sædkvalitetstest fra danske SwimCount kan du på 30 minutter få et svar på, hvordan det ser ud med din eller din partners sædkvalitet. 

Sædtest hjemme så sikker som på fertilitetsklinik

Testen er 96 % præcis sammenlignet med en sædprøve, som en fertilitetslæge vil analysere i et mikroskop. SwimCount Sædkvalitetstest kan derfor bruges som et trygt alternativ til det første forsøg hos lægen. 

Hvis det viser sig, at sædkvaliteten ikke er god, kan du/I bruge svaret til at vælge at søge hjælp hos lægen eller på hospitalet. 

Hvordan virker SwimCount?
 

Til forskel fra andre sædkvalitetstests på markedet så måler SwimCount Sædtest også på kvaliteten af mandens sædprøve ved at måle på antallet af Progressive Motile sædceller (PMSCs) Det gør den, fordi PMSC er den eneste type sædcelle, som er i stand til at svømme og derved nå frem og befrugte et æg. Altså er det den eneste type sædcelle, som kan gøre en kvinde gravid. Ser man på andre sædtests på markedet, så måler disse både de gode og de dårlige sædceller. Det vil sige, at sædceller, som aldrig ville være i stand til at befrugte kvindens æg, også bliver talt med. Det kan gøre det svært at få et retvisende svar på sædkvaliteten med en billig sædtest, hvis der er et graviditetsønske. 

Der er to kamre i enheden, og det er kun de progressive motile sædceller, der kan svømme fra kammer 1 til kammer to. De progressive mortile sædceller bliver farvet med et farvestof i kammer 2 og producerer farve, som betyder, at jo flere progressive motile sædceller der er i sædprøven jo mørkere bliver farven i resultatvinduet. 

Sådan bruger du SwimCount

  • Læs brugsanvisningen
  •  Tag testen ud af indpakningen
  • Producer din sædprøve i sædkoppen og lad sædprøven stå i 30 minutter.
  • Efter de 30 minutter skal du røre rundt i sædprøven 10 gange med sprøjten.
  • Sug 0,5 ml. op i sprøjten.
  • Læg testenheden på en lige overflade og tilføj sædprøven i påfyldningskammeret markeret med 1.
  • Skub skydehåndtaget frem til du hører et klik.
  • Vent 30 minutter.
  • Træk derefter skydehåndtaget tilbage til du hører et klik.
  • Aflæs resultatet i testvinduet. Sammenlign farven på resultatet med tabellen i brugsanvisningen og få et svar på, hvordan det ser ud med kvaliteten af din sæd.
Er resultatet "lav"?

Ifølge Verdenssundhedsorganisation (WHO) skal en mand have mere end 5 millioner PMSCs/ml. Hvis din sædkvalitetstest viser, at dit resultat er lavt, så betyder det, at du eller din partner havde under 5 millioner PMSCs/ml i denne sædprøve. Dette betyder, at du kan have svært ved at gøre en kvinde gravid. Men husk dog, at man i løbet af 3 måneder kan forbedre sin sædkvalitet betydeligt. Dette kan du læse mere om her. Se vores udvalg af kosttilskud til mænds fertilitet her

Hvis resultatet er "lav" er testresultatet 91 % sikkert sammenlignet med, hvis man havde undersøgt sædprøven på et hospital

Er resultatet "normal" på din sædkvalitetstest?

Så var der mere end 5 millioner PMSCs/ml i din sædprøve, hvilket ifølge WHO betyder, at sædkvaliteten er normal. Du eller din mandlige partner bør derfor være i stand til at gøre en kvinde gravid på naturlig vis, hvis ikke hun har problemer med sin fertilitet.

Vær dog opmærksom på, at hvis der går mere end 12 måneder, uden at kvinden er blevet gravid, så bør man opsøge sin læge. Hvis kvinden er over 35 år, anbefales det, at opsøge læge efter 6 måneders forsøg på graviditet uden resultat. Læs mere om, hvordan undersøgelsen af mandens fertilitet foregår i det offentlige system her

Se videoguide til SwimCount Sædkvalitetstest her

Find vores kosttilskud til mænds fertilitet her